Máme stálou nabídkou více jak 30 kuchyňských linek skladem v Jindřichově Hradci.

Všechny linky zavezeme vlastní dopravou až k Vám domů a na spotřebiče Vám dáme záruku 3 měsíců!


Efektivnější a úspornější pečení ve Vaší kuchyni

Přidáno 10. 08. 2020

Buďte šéfkuchařem Vaší kuchyně. Pokud se snažíte šetřit Váš rodinný rozpočet a nevyhazovat zbytečně, přečtěte si náš článek a několik rad pro úspornější provoz domácích spotřebičů. Základem je šikovné využívání kuchyňských spotřebičů a jejich funkcí.

V dnešní době je většina kuchyňských spotřebičů vybavena inteligentními technologiemi, které si hlídají přípravu pokrmů, a tím Vám pomáhají upéct kvalitní, zdravé, a především chutné jídlo. Na výběr je nepřeberné množství řad modelů s různou úrovní výbavy, množstvím funkcí a způsobů ovládání. Např. dotykové, mačkací či knoflíkové. Všechny mají ale společné to, že jsou dostupné, spolehlivé, a navíc je jejich provoz i úsporný. Při správném používání, tak můžete šetřit čas i peníze.
Když se zaměříme na trouby, na trhu jsou dostupné kombinované trouby, které jsou nepřekonatelným pomocníkem do všedních i nevšedních dnů. Kombinované trouby zvládnou nejen pečení, ale i třeba ohřev hotových jídel, předehřívání talířů, sušení, pomoc při kynutí těsta, grilování, rozmrazování, zavařování a mají i nové programy, jakou jsou programy na pečení chleba nebo pečení masa.
Překvapili jsme Vás? Je tomu tak. Ty nejvyšší modely kombinovaných trub mají i automatické programy, kam si sami můžete nastavit a uložit vlastní recepty. Žádné starosti Vám nezpůsobí ani čištění trouby, protože jsou vybavené zcela automatickým čištěním, při vysoké teplotě nebo programem, který čistí troubu pomocí páry.

peceni-v-troube-2.PNG


Tipy pro lepší a úspornější pečení:

1. Troubu předehřívejte, pouze když je uvedeno v receptu. Jinak není potřeba. Předehřívá se např. u kynutého těsta.
2. Při kontrole pokrmů v troubě nenechávejte dvířka příliš dlouho otevřená, kvůli úniku tepla.
3. Pokud máte zapnutý ventilátor, vždy ho vypněte před otevřením dvířek trouby. Zabráníte tak velkému úniku tepla z trouby.
4. Při delší době pečení, můžete troubu 10 minut před koncem vypnout. Využijete tak nashromážděného tepla k dopečení.
5. Využívejte pečení horkým vzduchem s ventilátorem – je intenzivnější a rychlejší.
6. Nejprve zpracujte pokrmy a pak pečte dva plechy najednou. Využijete veškeré teplo na pečení dvou jídel.
7. Při pečení odlišných pokrmů např. sladkého dortu a mastného masa nejprve pečte sladký pokrm. Následně mastný a slaný, kvůli zápachu v troubě.
8. Využívejte prostor a snažte se např. koláč ve formě umístit do středu roštu.
9. Používejte tmavé pečící formy, přijímají lépe teplo.

Mějte přehled o aktuální nabídce kuchyní

Chci zasílat aktuální nabídku kuchyňských linek