Máme stálou nabídkou více jak 30 kuchyňských linek skladem v Jindřichově Hradci.

Všechny linky zavezeme vlastní dopravou až k Vám domů a na spotřebiče Vám dáme záruku 3 měsíců!


Grilovací sezóna je tu!

Přidáno 29. 06. 2020

Venku se udělalo konečně hezky a Vám voní sousedi pořád pod nosem s grilovaným masem? V supermarketech jste objevili vynikající naložené klobásy na gril? Jak si je ale připravit? Jaký gril si pořídit domů do kuchyně? Který gril je vhodný do bytu, a který naopak ven na terasu? Více čtěte v našem článku.

Rozhodli jste se pořídit si gril a začít s grilováním? Výborně! Nejste si, ale jisti správností vašeho výběru? Nevadí! My vám s výběrem pomůžeme! Než se pustíme do konkrétního výběru grilu, je před námi pár základních otázek. Na jaké palivo by měl být? Kde budete grilovat? Doma v kuchyni nebo venku na terase? Kolik má vaše rodina členů? Jak velký gril vybrat?


Základní dělení grilů podle použitého paliva:

• grily na dřevěné uhlí
• plynové grily
• elektrické grily
• keramické grily
• peletové grily

V současné době existuje velká a pestrá nabídka grilů, které můžeme podle paliva rozdělit na grily na dřevěné uhlí, plynové grily, elektrické grily a peletové grily. Většina dilemat při výběru se soustředí na souboj plynových grilů a grilů na dřevěné uhlí, pokud plánujete grilovat venku na zahradě či na terase nebo pod pergolou. Elektrické grily vítězí v centrech měst, pokud plánujete grilovat v kuchyni, v bytě nebo na balkoně. Peletové a keramické grily jsou doménou zahrad u rodinných domů, jelikož jsou těžší a nelze je snadno převážet.


Elektrický gril

Existuje jich mnoho variant, na elektrických grilech připravíte zeleninu i maso stejně křupavé a šťavnaté jako na ostatních grilech. Velkou výhodou elektrických grilů je, že nekouří, protože teplo vzniká díky elektrické energii, a ne pálením uhlíků pod roštem. Dalším příjemným plusem je, že můžete grilovat klidně doma u stol, i když je venku ošklivě a prší. Nepotřebujete zahradu ani balkon, stačí vám elektrický gril a chuť na grilované jídlo.
Stolní grily mohou být bezkontaktní. To znamená, že mají jeden či více grilovacích roštů, které slouží pouze k tomu, že se na ně jídlo pokládá. Anebo kontaktní, v tom případě se na sebe mohou desky přiklopit a gril připomíná takový obří toustovač s mnohem vyšším výkonem. Při koupi elektrického grilu doporučujeme upřednostnit ty, které mají ohřevnou spirálu zabudovanou přímo v grilovacích deskách. Bude tak kratší čas ohřevu. U spotřebičů zaměřte i na způsob čištění – čím jednodušší, tím lepší a raději ho budete využívat. Elektrický gril oceníte i během týdne, když není večer na grilování moc času. Můžete si v něm i v týdnu po práci rychle připravit burgery, steaky, ryby nebo třeba krevety.

el-gril.PNG


Gril na dřevěné uhlí

I grilů na dřevěné uhlí existuje nepřeberné množství. Ideální využití je o víkendu nebo o prázdninách, ve volných dnech, když máte více času. Lze v něm grilovat úplně všechno. Pořizují si ho většinou lidé, kteří mají chalupu nebo rodinný dům. Ten kdo, má rád přírodu a žárem ohně ugrilované maso. S tímto grilem se stane grilování vaším koníčkem. Nesmí vám vadit delší čas přípravy grilu ke grilování. Hodí se třeba pro posezení s přáteli kolem grilu a žhnoucími uhlíky. Gril je větších rozměrů než elektrický gril. Z grilu na dřevěné uhlí se přirozeně kouří.


Plynový gril

Pokud máte k dispozici terasu či pergolu, kam můžete gril a plynovou bombu postavit, bude pro vás tato varianta nejvhodnější. Pokud ještě k tomu, na grilování chvátáte a neradi čekáte, než se gril nahřeje. Tak opravdu vyberte plynový gril. Jeho pořizovací cena bývá vyšší než u grilu na dřevěné uhlí, ale rychlost náhřevu a výkon oceníte. Gril lze používat i v týdnu, když přijdete pozdě z práce a chcete si za 20 minut udělat výbornou večeři.


Keramický gril

Keramický gril si pořizují lidé, kteří si chtějí svoje zkušenosti s grilováním ještě rozšířit! Např. grilováním pizzy nebo chleba. Keramický gril je velmi dobrý pomocník pro pečení při velmi nízkých i velmi vysokých teplotách, takže se v něm dá udit i při teplotách pod 100 st. Celsia, ale i péct pizzu při 350 st. Celsia. V žádném jiném grilu neupečete tak dobrou pizzu, jako právě v keramickém grilu. Keramika má vysokou akumulační schopnost tepla, tudíž při grilování v chladných měsících při otevírání víka nedochází k velkým teplotním výkyvům, a navíc mají keramické grily velmi nízkou spotřebu paliva. Keramický gril je těžší, a i když se dá pořídit s pojízdnou konstrukcí, je dobré mu vyčlenit své místo někde pod pergolou.


Peletový gril

Ne zrovna tradiční gril – Peletový gril. Spojuje ale největší výhody obou hlavních typů grilů: ovládá se jednoduše pomocí knoflíku (stejně jako plynové grily), kterým si nastavíte požadovanou teplotu pečení a žár vzniká hořením dřevěných pelet z čistého dřeva. V mnoha peletových grilech lze grilovat i přímou metodou.

Ať už vás zaujal jakýkoliv typ grilu, vybírejte poctivě a při grilování dbejte na údržbu a čištění.
Přejeme Vám hezkou grilovací sezónu!

grilovani.PNG

Mějte přehled o aktuální nabídce kuchyní

Chci zasílat aktuální nabídku kuchyňských linek