Máme stálou nabídkou více jak 30 kuchyňských linek skladem v Jindřichově Hradci.

Všechny linky zavezeme vlastní dopravou až k Vám domů a na spotřebiče Vám dáme záruku 3 měsíců!


Čistá lednice v kuchyni

Přidáno 13. 08. 2019

Právě lednička je jeden z nejdůležitějších domácích spotřebičů, ve kterém uchováváme naše potraviny. Prvním krokem je důležitý správný výběr lednice. Ve druhém kroku je důležité pečovat o ni, aby nám dobře sloužila a vydržela nám mnoho let. V čisté a „voňavé" lednici vydrží potraviny déle čerstvé a také si zachovají svou kvalitu a živiny.

Lednici je potřeba umýt jednou za měsíc. Zdá se vám to moc často? I když nevidíte žádnou špínu, nemusí to znamenat, že tam není, a že se někde za rohem v koutě netvoří třeba hniloba či plíseň. Co potom se zapáchající lednicí?

lednice.PNG

Jak vybrat lednici?

Pro výběr lednice je klíčové ujasnit si pár základních věcí:
1. Energetická třída – lednice je v provozu neustále.
2. Kapacita lednice – vyberte podle velikosti a počtu členů vaší domácnosti.
3. Pokud využíváte zmražené potraviny – vyberte chladničku i s mrazákem.
4. Doprovodné funkce lednice – záleží zda vybíráte lednici do firmy, domu nebo na chatu.

Základní pravidla používání ledničky?

1. Lednici nenechávejte dlouho otevřenou, moderní lednice již obvykle zvukem hlásí, že je nutné lednici zavřít. Docházelo by ke zbytečnému úniku chladu.

2. Teplé jídlo nepatří do lednice – snižuje chlad v ledničce.

3. Aromatické potraviny skladujte v uzavíratelných dózách s poklopem.
4. Čas od času lednici odmrazujte. Námraza zvyšuje spotřebu elektrické energie lednice.
5. Zápachu v lednici se lze zbavit pohlcovači zápachu – nebo dle babských rad, např. čerstvě namletou kávou nebo citronem nakrájeným na plátky.
6. V lednici udržujte ideální teplotu, která je dle normy 4 – 8 °C.
7. Dodržujte správné rozložení potravin – dolní zásuvky – ovoce a zelenina, hned nad tím ryby a maso, ve střední části by měly být potraviny jako jsou uzeniny, máslo, jogurty a sýry a také vajíčka. Horní část lednice je vhodná pro již uvařené potraviny, připravené ihned ke konzumaci, např. dort, jednohubky atd. Na dveře lednice umístěte mléko, hořčici a marmelády.
8. Délka skladování potravin – dle minimální trvanlivosti na obale. Vajíčka by měla být spotřebována do 28 dní, mléko od otevření do max. 2dní, čerstvé maso do 2 dní, víno 3 – 10 dní atd.

lednice-2.PNG

Jak vyčistit lednici?

Lednice je ideálním místem pro šíření plísní a bakterií. Proto je vhodné čistit ledničku jednou za měsíc čistým hadříkem a neagresivním čistícím prostředkem. Případně můžete použít teplou vodu s jedlou sodou, kyselinou citronovou nebo octem. Při mytí lednice vždy vyndejte všechny potraviny. Vyndané potraviny skladujte ideálně na tmavém a chladném místě. Mytí lednice začněte odshora dolů. Poté vše vytřete dosucha.
Alespoň 2× do roka je třeba lednici vyčistit důkladně i s odmražením lednice.
A máte hotovo!
Teprve pak vraťte do chladničky potraviny a nastavte teplotu, případně lednici zapojte do zásuvky.

www.pouzitekuchyne.cz

Mějte přehled o aktuální nabídce kuchyní

Chci zasílat aktuální nabídku kuchyňských linek